Látnivalók

Siklós
Siklósi vár: megismerkedhet a siklósi vár történetével.
Thermal SPA Siklós: kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk!
Malkocs Bej dzsámi: a vár mellett a második legismertebb látnivalónk.
Szőlőhegy: kissebb, nagyobb borászatok boraival ismerkedhet meg, túrázási lehetőség.

A város programjai egy helyen: www.siklos.net

Harkány
Nem kell messze mennie, ha a harkányi gyógyvíz gyógyító erejét akarja érezni, hiszen csak 4 km van a fürdőig, amit akár gylog vagy kerékpárral is megtehet, mert kerékpárút köti össze Siklóst Harkánnyal.
Sőt, egészen a Dráváig le lehet biciklizni, gyönyörűszép kerékpárút vezet végig, majd a Dráván lehetőség van hajókázásra, illetve ha a személyigazolvány magukkal viszik, átmehetnek Horvátországba, ahol lehetőség van fürdésre, szép homokos parton, de megismerheti a miholjáci Mailáth Kastélyt.

Villány
Villány vörösborairól híres, mondhatjuk azt is, hogy a vörösbor fővárosa. Vendégházunktól egészen Villányig kerékpárút vezet, így a kirándulás mellett, megkóstólhatja a finom borokat is. Közben megismerkedhet a környék falvaival, lakóival, más vendéglátókkal: Vylyan Pincészet - Kisharsány, Aralica Mediterrán Borkert és a szársomlyói legenda - Nagyharsány, Nagyharsányi Szoborpark.
Villányt elhagyva meglátogathatja Palkonyát, a híres pincesort és kedves vendéglátókat.

Távolabbi látnivalók
Pécs, 25 km: a mediterrán város, számos múzeummal, látnivalóval, programmal várja a látogatókat.
Mohács, 45 km: különféle múzeum, Dunapart, februárban a híres Busójárás.

A határon túl
Horvátország, 15 km: Dráva folyó: Druna Dráva Nemzeti Park része, a horvát oldalon ha kicsi a vízszint fürdésre is van lehetőség. Donji Miholjac: Mailath kastély, Valpovo: Prandau kastely, Osijek (Eszék) (40 km) nagyobb város, sok látnivalóval, többekközt Óváros, Dráva, bevásárlási lehetőségek, különböző programok.
Horvát Baranja - 50 km, Kopácsi rét Nemzeti Park, valamint megismerkedhet a helyi termelőkkel, kissebb, nagyobb borászatokkal több falúban.
Papuk: Természetvédelmi táj, vízesésekkel, túrázási lehetőséggel, Ružica óváros megtekintése.

Kapcsolat
Hívjon minket vagy írjon nekünk!