Skanzen parasztház

Parasztházunkban átélheted a múltat

Foglalás most

Autentikus berendezésű vendégházunkban kipróbálhatod, hogyan éltek egykor nagyszüleink, amikor a világ még ártatlan volt.

Parasztház, mely visszaröpít a múltba

Vendégházunkban 2 rusztikusan berendezett szoba,
1 teljesen felszerelt konyha,
1 fürdőszoba áll kedves vendégeink rendelkezésére.
Összesen 5+2 főt tudunk elhelyezni.
A ház egyedi berendezésének köszönhetően különleges élményben lehet része. A szobákban és a konyhában eredeti dédnagyszülőktől, nagyszülőktől és szülőktől örökölt bútorok vannak.

A 4500 m2-es kertben van szőlőskert, gyümölcsös és parkosított kert is. A nagyok pihenni, grillezni, bográcsozni, fürdeni tudnak, a kicsit kissebbek is megtalálják a módját, hogy jól érezzék magukat – lehet fára mászni, kergetőzni, tollasozni, de a legkisebbek is találnak kedvükre valót – homokozó, függőhinta, bogarakkal, növényekkel való ismerkedés.

Vendégházunk közel 150 éve épült, azóta folyamatosan karbantartjuk, megőrízve minél több eredeti dolgot a házon kívül és belül.

A pince és a présház az 1800-as évek végén, a szobákat pedig az 1950-es évek közepén építették hozzá.

Egykor présházként használták, 1998.-ban édesapám vette meg a telket, 2005. óta pedig vendégházként működtetjük.

Hogy miért pont ilyen jellegű a vendégházunk? Mert miután édesapám megvette a telket és elkezdte szépíteni a házat és környezetét annyira megtetszett, amit csinált, hogy azt mondtam ezt másnak is látnia kell, ki kell próbálniuk az embereknek.

A kerti tó, az aranyhalak, a sok szép növény, a rusztikus berendezésű szobák, a régi konyha, a 100 éves pince és présház sok régi tárggyal mind mind nagy eszmei értékkel rendelkezik. Ilyen bútorokkal nem sok szálláson lehet találkozni, nemhogy aludni. A boltokban sem lehet már ilyeneket venni, ezek a bútorok egyediek, 100 évesek, számunkra különlegesek.

Javasoltam apunak próbáljuk meg kiadni, hátha lesz rá érdeklődő. És íme 2005. óta fogadjuk  kedves Vendégeinket, hogy kipróbálhassák amit mi és környékünk nyújtunk.

Mindezt megosztjuk kedves Vendégeinkkel és még többet is adunk, mert minden évben próbálunk valami újat is adni.
2015-ben elkészítettük a nagy kerti grillezőt
2016-ban megérkezett a kerti dézsafürdő
2017-ben konyhát újítottunk fel
2019-ben fürdőszobát újítottunk fel
2020-ban grillező tető alá került
2021-ben új biciklik az aktív pihenés kedvelőinek
2022-ben hordó formájú finn szauna került a kertbe
...és még nincs vége, mert rengeteg ötletünk van, hogy a jövőben még jobb szolgáltatást nyújtsunk és még emlékezetesebb legyen a pihenés.

Szeretettel várunk mindenkit aki szívesen pihenne nyugodt környezetben, szereti a természetet, visszarepülne gyermekkorába vagy éppen kipróbálná hogyan is éltek egykor nagyszüleink, dédnagyszüleink.

A környéken számos kirándulási lehetőség van, amit gyalog, biciklivel vagy autóval lehet megközelíteni, de ha nem akarnak sehova menni, csak pihenni szeretnének,
a háznál minden adott:
A NYUGALOM, A CSEND, A CSOBOGÓ VÍZ ÉS A MADARAK CSICSERGÉSE.